Style Selector
Layout Style
Boxed Background Patterns
Boxed Background Images
Color Scheme

WordPress is erg beginnersvriendelijk en gemakkelijk te leren, maar dat komt met enkele kanttekeningen. Hackers profiteren graag van relatief onervaren gebruikers en breken graag in nieuwe websites. Ze doen dit om toegang te krijgen tot gevoelige informatie of om de site te gebruiken om malware te verspreiden naar nietsvermoedende bezoekers.

WordPress beheert bijna 35% van het internet. Dat betekent dat meer dan een derde van alle sites vergelijkbare kwetsbaarheden deelt, waardoor het een lucratief doelwit is voor hackers. Laat je niet ontmoedigen, met de juiste kennis is het gebruik van WordPress aantoonbaar veilig. Een kanttekening hierbij; het is onmogelijk om een niet hackbare website te ontwikkelen.

WordPress-beveiliging: checklist
1. Kies Veilige hosting
Een belangrijke factor achter deze beveiligingslekken is hosting van lage kwaliteit.

Investeer in een host die veel waarde hecht aan beveiliging. Goedkope hosting gaan niet samen met goede beveiliging. Bij de keuze van een hosting bedrijf moet er goed gekeken worden naar de reputatie en historie van het bedrijf. Zijn ze veiligheidsbewust? Vertrouwen ze op de nieuwste technologie en standaarden?

2. Installeer een SSL-certificaat
Een Secure Sockets Layer (SSL) -certificaat versleutelt de gegevens die tussen de gebruiker en uw website worden aangeboden. Dit is cruciaal voor sites waarop gebruikers betalingsinformatie uitwisselen.

3. Maak een back-up van uw website
Voordat u begint met het aanbrengen van wijzigingen op uw site, of een plug-in installeert, is het allereerste dat u moet doen, uw back-ups instellen. Op deze manier kun je terugvallen op de voorgaande versie. Controleer of uw host wekelijkse, maandelijkse of dagelijkse automatische back-ups aanbiedt.

4. Houd uw plug-ins en thema veilig
Als u een goede host heeft gekozen en uw back-ups zijn ingesteld, beschikt u over een redelijk goede beveiligingsinfrastructuur. Maar er zijn nog een paar dingen die u moet doen om uw site volledig te beveiligen.

5. Installeer plug-ins en thema’s uit betrouwbare bronnen
Een andere grote fout die WordPress-gebruikers maken, is dat ze hun plug-ins en thema’s van onbetrouwbare leveranciers krijgen. Een slecht thema of slechte plug-in kan uw pagina’s beschadigen, beschadigen of er malware in injecteren.

6. Creëer een sterke login-combinatie
De eerste en belangrijkste stap is het kiezen van een juiste gebruikersnaam en wachtwoord. Hier is een lijst met gebruikersnamen die u absoluut moet vermijden.

Je echte naam of bijnaam – Dit is zowel openbare informatie als net zo gemakkelijk te raden als “admin”. Bovendien kan het zinvol zijn om een ​​apart profiel aan te maken zonder beheerdersrechten om inhoud te publiceren. Op die manier verschijnt de gebruikersnaam van de hoofdlogin niet op de website.
Alle persoonlijke informatie – inclusief verjaardag, enz. Gebruik alleen persoonlijke gegevens als dit iets is dat niemand ooit zou kunnen weten.

7. Vergrendel uw aanmeldingspagina
Standaard kan iedereen inloggen op uw website door naar uwsite.com/wp-admin te gaan. U kunt ze in hun tracks stoppen door de URL volledig te wijzigen. Met WPS Hide Login kunt u het omschakelen naar wat u maar wilt. Installeer het gewoon en ga naar de plug-in-instellingen om het te wijzigen.

Deel: